maandag 18 april 2011

Recept Royal Cherish!


Een van mijn favoriete produkten in het assortiment van de webshop Cakes in the City is de Royal Muffin Mix € 5,95. Uit een kilo haal je zo'n 24 tot 30 muffins. Het is een mix die nooit kan mislukken. Door 175 ml water toe te voegen en een baktijd van ongeveer 25 minuten op 160 graden (hete luchtoven) creeer je de lekkerste muffins. Wat kan je er allemaal mee doen?

Hier een van mijn recepten Cherish! Kersenmuffins gevuld met kersenroom en afgewerkt met vanilleroom met een suikerkersje.
Geschikt voor 12 muffins
Benodigheden:
500 gram Royal Muffin Mix
150 ml water
1 zakje vanillesuiker
12 geconfijte kersen
100 gram poedersuiker
100 gram Funcake botercreme
1 pak roomboter zonder zout
3 eetlepels crisco vet (verkrijgbaar bij de toko)
200 ml water
100 gram Funcake banketbakkersroom
1 blikje Hak kersen vlaaifruit
250 ml water
1 muffinbakblik
muffinvormpjes

Voor de muffins:
Over voorverwarmen op 160 graden (hetelucht) anders 180 graden.
500 gram muffinmix met 150ml water en 25gram kersen uit blik mengen tot een glad mengsel. De muffinvormpjes twee derde vullen met het beslag. De muffins 25 minuten in de oven.

Voor de botercreme:
Meng 100 gram mix met 100 gram poedersuiker en 200 ml tot een lobbig mengsel en laat het een uur rusten.

In de tussentijd kunnen we de vulling bereiden. Meng 100 gram banketbakkersroom met 100 gram water en 150 gram kersenvlaaifruit tot een homogene massa, ongeveer 5 minuten. Indien de substantie te dik wordt voeg extra water bij. Laat de kersenroom opstijven in de koelkast.

Mix de roomboter met drie eetlepels Crisco luchtig op in ongeveer tien minuten! Een luchtige boter verliest zijn botersmaak en de kleur wordt hagelwit. Voeg het zakje vanillesuiker en de lobbige botercreme mengsel toe.

In de tussentijd zijn de muffins klaar, laat de muffins in de oven afkoelen. Als de muffins afgekoeld zijn kan je beginnen met het uithollen van de muffin. Het vullen van de cupcakes kan op twee manieren. De makkelijkste is om met een mes een driehoek uit de bovenkant te snijden en een spuitzak te vullen met de kersenvulling of met een lepel te vullen een andere maniers is om met een gevulde zak kersenvulling met wilton decorating tip 230 in de muffins te spuiten.. De laatste techniek wordt meestal met muffinvullingen met jam gebruikt.

No. 230 Round Decorating Tip**Techniques for filling cupcakes
Daarna gaan we de muffins met een laag botercreme versieren. We nemen een spuitzak met Wilton tip 1M en maken een rondje op de muffin
Daarna spuiten we het midden op en draaien we een tweede spiraal naar boven toe. De muffins worden afgewerkt met een geconfijte kers of een echte. Dit recept is te varieren met aardbei, banaan, cranberry's, frambozen en noem maar op.


De producten van Funcake en Royal Muffin zijn in onze webshop te verkrijgen:

Heb jij ook een recept dat je wilt delen: post het op onze blog en wie weet maak jij kans op een Cakes in the City Goodie bag!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten