vrijdag 25 mei 2012

Wedding Cake

Onze topper van deze week was toch wel de wedding cake en koekjes van Richard en Funda. Wat een plezier heb ik mogen beleven om een schitterende taart te maken voor deze twee jonge gelukkige mensen die elkaar het jawoord gaven op 25 mei 2012 met een buitentemperatuur van 25 graden rond acht uur sávonds.

Vooral de temperatuur speelde deze week nogal op. Onze ambachtelijke taarten zijn met deze temperaturen in de buitenlucht niet lang houdbaar, dus ook deze weddingcake. Gelukkig hebben we in de winkel een airco die de binnentemperatuur zelfs tot 16 graden weet te brengen, terwijl buiten de temperatuur stijgt tot zelfs 30 graden. Tja en dan nog het vervoeren van zo'n taart. Van tevoren stapelen en decoreren gaat niet lukken, dan maar op lokatie decoreren en hopen op een snelle en gemakkelijke rit naar Krimpen aan de IJssel. Bij aankomst straalt het bruidspaar van geluk en worden we door de overige feestgangers vriendelijk geholpen. Eten en drank in overvloed, een turkse nederlandse bruiloft..gezelligheid top!!

Ruim een maand van tevoren had ik mijn agenda volgezet: geen bestellingen meer ivm weddingcake en weddingkoekjes. Alsnog bestellingen aangenomen en tot laat in de avond doorgewerkt om de weddingcake af te maken. Zelfs mijn moeder, mijn zoon en vriendin sprongen bij om de bruidskoekjes te maken. Een blunder van een nieuwe leverancier gooide op het laatste moment nog roet in het eten. Het bruidspaar en de zilveren pareltjes werden niet geleverd vanwege een miscommunicatie bij de leverancier. Gelukkig hebben we dan hier aan het einde van de zaagmolenkade nog het Kookpunt zitten. Zeven dagen per week open en een hele grote taartafdeling.

De bloemen lelies en rozen een dag van tevoren gemaakt. De icing op de cake dezelfde dag als de levering. De cake van chocolade en wittechocolademousse als vulling, de afwerking van cremefondant met zwart lint en zwarte royal icing. De koekjes van amandelboter met honing en afgewerkt met fondant. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn en het bruidspaar?? Wauw..nog nooit heb ik zo twee jonge mensen zien stralen van geluk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten